Symboler, der forankrer og forandrer

Noget af det vigtigste ved at skabe positive forandringer, er at sikre at de “overlever” mødet med hverdagen og dine vanebetingede, automatiske tilgange i dit liv. Derfor er det erfaringsmæssigt en god ide at “forankre” positive forandrings processer og ressourcer med et konkret ydre (eller indre) symbol. Et symbol, der både bevidst og ubevidst fungerer som en effektiv påmindelse til dig.

Pointen er at skabe et enkelt fokus-punkt, som fastholder essensen af din positive udvikling. På den måde støtter du de nye følelser og handle- og tankemønstre, så de står klart og stærkt – også når du er ude af mit “værksted” og igen står midt i din hverdag med al dens støj og vante strategier.

Ressourceobjekt i form af halscollier: Spansk ruskind, japanske glasperler, granat- og ferskvandsperler, sneppenæb og vildsvinetand

Det, der fungerer som anker, kan i princippet være hvad som helst: en lille genstand, et billede, et smykke, en sten, en tatovering, en post-it seddel. Hvad som helst, som er noget nyt eller andet end det, du plejer at have på dig eller omkring dig, og som derfor fanger din opmærksomhed.

Husketing, der minder dig om det allervigtigste

I sessionerne har klienten nogle gange selv en god ide til hvad der skal være hans/ hendes ”anker”. Af og til er der dog brug for lidt inspiration eller input. Iblandt har jeg spontant fundet et eller andet i rummet, vi sidder i. Noget, som klienten synes er velegnet og har fået med sig hjem som sin personlige “husketing”.

Skytsobjekter/ armbånd: Japanske glasperler belagt m. 24 karat guld/ sterlingsølv, kvarts og pyrit

Symboler er enormt virkningsfulde, fordi de samarbejder med den måde, som det ubevidste sind i forvejen fungerer på. De knytter utallige og uendeligt komplekse informationer sammen i én enhed. På en enkel og intuitiv måde skaber symbolet kontakt til alle disse komplekse informationer, og formår på den måde at genskabe direkte adgang til de virkningsfulde følelser og ressourcer.

Ydre genstande med inderlige formål

Hen ad vejen begyndte jeg så småt begyndt at fremstille små genstande af materialer, jeg havde liggende. Som så meget andet i livet, har det udviklet sig. Jeg har prøvet mig frem og fremstiller nu forskellige påmindere, som mere eller mindre diskret kan indgå i din udviklingsproces, og samtidig kan være en glæde at se på eller røre ved. Objekter, som du kan bruge på den måde, som støtter og fastholder din udvikling.

Ressource-objekt/halscollier: japanske glasperler, perler af karneol og rosenkvarts, lås af sneppenæb

Genstande, du kan have i lommen eller liggende frit fremme, eller bære synligt på dig. Genstande, som kun du selv ved, hvad betyder. ”Huske-ting”/ Ankre/ Påmindelser/ Skyts-objekter. Ydre genstande med inderlige formål.

Det ligner smykker – men….
Materialerne er lige nu især småbitte, præcise japanske glasperler, nogle af dem belagt med 24 karat guld, eller andre perler, kombineret med ferskvandsperler, koral og halvædelsten – men også skind, fjer, tand, ben og sten, samt andre naturmaterialer, som jeg finder, når jeg bevæger mig rundt i naturen i Danmark og Sverige.

Det lille kryds minder dig om det, som er vigtigt for dig – samtidig med at objektet har to sider, så du selv bestemmer, hvor diskret din påminder skal være

De ligner til forveksling smykker (/accessories), men er det ikke. De har et formål, udover at glæde sanserne. De er netop små diskrete budbringere, påmindere eller Skyts-objekter. – Det, der effektivt skaber fokus og værner om dine udviklingsønsker for dig selv – og de ressourcer, du har til at nå dem.

I naturen finder jeg bl.a. fjer, som jeg kombinerer med småbitte japanske glasperler og perler af halvædelsten

Jeg har stor glæde af at fremstille personlige og målrettede Ressource- og Skytsobjekter. Du kan købe dem i forbindelse med sessioner hos mig, eller ud fra dit personlige udviklings-fokus.

Kontakt mig gerne for at høre mere – og information følger 🙂

Kærlig hilsen, Ghita