Om/ til mænd, der synes de skal klare det selv

Hvis jeg havde en femmer for hver gang en mand har siddet i mit mental-værksted og sagt 1.: ”jeg har døjet med det her problem længe, men jeg synes, jeg skulle kunne klare det selv!” – og 2. som går rankere derfra med ordene: ”Jeg skulle være kommet for længe siden” – ville jeg nok køre en noget sejere bil, end jeg gør!

De mænd har bidt tænderne sammen, ofte i årevis. De har oplevet vigtige ting i deres liv gå skævt, gøre ondt eller endda kollapse, fordi de har troet på/ været opdraget til at ”klare tingene selv”.

Det er jo super fint gerne at ville klare sig selv og ikke komme krybende til andre, hver gang noget bliver lidt svært! Det er derimod meget ærgerligt ikke at gøre noget (andet), der hvor vi sidder fast i noget, der har konsekvenser for dig selv, din livskvalitet og måske for andre…

Skal du virkelig klare DET HELE selv?

Det sjove er, at det typisk er mænd, der ALDRIG kunne finde på at køre rundt med noget, der f.eks. kunne risikere at ødelægge en motor – uden at få det fixet. De mænd har helt rutinemæssigt kontaktet mekaniker, VVS’er, mobilværksted mv. for at få tingene til at fungere bedst optimalt.

“…mange tror, at man sidder og taler længe på en ”føle-føle” måde, og roder rundt i fortiden og i alt det private og negative – gående helt tilbage til hvad der gik galt i deres pottetræning for 30 eller 50 år siden”

Nej – vi skal ikke tale om din pottetræning!

Jeg forestiller mig, det desuden skyldes at mange tror, at man hos en behandler sidder og taler længe på en ”føle-føle” måde og roder rundt i fortiden og i alt det private og negative, gående helt tilbage til hvad der gik galt i deres pottetræning for 30 eller 50 år siden. I alt fald er der en del, der giver udtryk for at det var deres forventning, da de kom. De blev positivt overraskede!

Se mere om, hvad andre har opnået hos Ghita

Gå til en fagperson

Hvis du i længere tid har oplevet en mislyd i motoren, når du kører i bilen, vil du (medmindre du selv er trænet i at fixe den slags) formentlig gå til en fagperson og fremlægge sagen, med henblik på at få den ordnet.

“formålet er at alting kan fungere hensigtsmæssigt og holde længe – med større køreglæde”

Hos mig er det i princippet helt det samme. Faktisk er det en ret teknisk proces. Jeg er fagperson på det, der foregår i tanker/ følelser/ reaktioner (det kan både være mentale og fysiske reaktioner). Mental-mekaniker. Det er et samarbejde, hvor vi i fællesskab lokaliserer mislyden – så vi kan udrydde dens årsag og deres konsekvenser. Lige som med bilen er formålet at alting kan fungere hensigtsmæssigt og holde længe – med større køreglæde.

Er der mislyde i dit liv, dvs. tegn/ symptomer på noget, der ikke fungerer optimalt, og som måske slider unødvendigt på dig eller betyder, at du ikke helt lever op til det, du ellers kan? Gå til en fagperson!

“Imens lytter jeg med hele min faglige baggrund og erfaring – på den der særlige måde en (mental)mekaniker kan!”

Vi får tjek på Mislyden…

Det foregår sådan her: Du fortæller mig om mislyden og de karakteristiske oplevelser, du har haft med den, a la:  ”Det er som regel på motorvejen, når jeg kommer op på ca. 130 km/t., men det er blevet værre de sidste par måneder”. Jeg spørger til i hvilke situationer mislyden typisk opstår/ hvor og hvornår/ hvornår ikke, hvad der gør den værre/ bedre, hvor lang tid en har været der, om den har været der tidligere, om motoren får olie og brændstof, som den har brug for, om der er sket noget, om det typiske  brugsmønster, om hvornår den performer virkeligt godt, osv. osv.

Imens lytter jeg med hele min faglige baggrund og erfaring – på den der særlige måde en (mental)mekaniker kan – og kombinerer alle den information, der dukker op. På den måde indsnærer vi problemet mere og mere, udelukker nogle ting og sandsynliggør andre, og bliver klogere og klogere på sagen.

“Det er en måde at sikre på, at dit sind og dine tanker er velfungerende – at “styresystemet” er sundt og stærkt”

… og på dit Mål

En vigtig del af processen er at finde frem til, hvordan du ønsker at motoren i stedet skal fungere, for at vi kan montere de rigtige nye dele – så det passer til det, du ønsker at bruge den til. Det afdækker vi også i fællesskab. – Er det vigtigste for dig, at den kører langt på literen, at den er i god stand og holder længe, at den virkelig bare performer på motorvejen, eller noget helt andet – og hvilken afbalancering af de ting, der fungerer bedst for dig.

“Man må gerne grine. Man må også gerne være frustreret. Man må faktisk gerne bande. Også uden at undskylde bagefter”

– Og så får vi det til at køre!

Når vi mener at have lokaliseret hvor mislyden udspringer fra, og har tjek på, hvordan det skal være i stedet for, kan vi gå i gang med at udbedre problemet. Her kan vi gøre brug af en eller flere af de forskellige værktøjskasser, jeg har med mig.

Arbejdet kan i bund og grund gå ud på at erstatte nogle dele (måske nedslidte eller forældede, måske bare uegnede) med andre/ nye eller opdatere dem. Det kan være at fjerne noget, der er komme i klemme eller generer driften. Det kan være, noget skal justeres eller kalibreres, noget der skal tilsluttes, forsyningsveje, der skal sikres, eller lækager, der skal stoppes.

Det hele handler om, at dine tanker, overbevisninger og indre forestillinger skaber dine følelser, og dine følelser skaber dine reaktioner og handlinger. Det er her, vi er inde og opdatere/ erstatte/ justere/ kalibrere.

– Og bare så du ved det:  vi er på samme side – jeg er din makker i den her proces!”

Dit frirum og din makker – med humor og tavshedspligt

Vi arbejder i mit hyggelige værksted i en uhøjtidelig og afslappet atmosfære, humor får tit det hele til at glide lidt lettere. Man må gerne grine. Man må også gerne være frustreret. Man må faktisk gerne bande. Også uden at undskylde bagefter. Vi er her for din skyld!

“Du behøver ikke bekymre dig om, hvad jeg tænker/ synes/ føler – om jeg bliver glad, bekymret, sur eller ked af det, over de ting, der foregår!”

Og bare så du ved det:  vi er på samme side – jeg er din makker i den her proces. Vi fokuserer på det positive, det konstruktive og det fremadrettede. Og allerbedst: du kender mig slet ikke! Du behøver ikke bekymre dig om, hvad jeg tænker/ synes/ føler, eller om jeg bliver glad, bekymret, sur eller ked af det, over de ting, der foregår. Jeg er din håndværker!

Det er DIT frirum, og du kan bruge tiden og fokusere på det, du selv vil, uden at skulle bruge krudt på at tage hensyn eller bekymre dig om mig eller andre. Jeg har selvfølgelig tavshedspligt, så du ved, at alt hvad vi arbejder med inden for værkstedets fire vægge, forbliver der.

“Det vigtige er, at hvis der er noget, du ønsker at ændre på for dig selv  – så gør noget ved det! DET er handlekraft. Det er at tage ansvar!”

Mange værktøjskasser og udstyret i orden

Redskaberne er Coaching, NLP, Hypnoterapi og Mentaltræning. Du har selvfølgelig indflydelse på, hvilke værktøjer, vi gør brug af – hvis du ønsker det! Redskaberne kan bruges hver for sig eller i kombination, som det er mest hensigtsmæssigt – eller som du foretrækker det. De mange værktøjskasser sikrer, at stort set lige meget, hvad du kommer med og hvad vi støder på – så har vi de redskaber, vi skal bruge! Din nye makker har kvalifikationerne i orden!

“Du skal vide, at hos mig er det meget, hvis du har haft 5 sessioner!”

Hvor lang tid tager det?

Mange tror også, at det er noget med at du skal komme en gang om ugen det næste halve eller hele år. Du skal vide, at hos mig er det meget, hvis du har haft 5 sessioner. Lidt afhængigt af, hvad vi arbejder med, er 1-3 sessioner det typiske. Mange opnår store forbedringer efter bare 1-2 gange i værkstedet. Det er ideelt med 1½-4 uger imellem. Ikke særligt tidskrævende. Til gengæld har vi god tid i sessionerne; vi har 1½-2 timer, om nødvendigt.

“Nogle vælger at komme en gang hvert halve eller hele år. Til service tjek. Så ved de, de har overblikket, og kan rette op på noget, hvis det er nødvendigt…”

Du kan bruge mekanikeren på den måde, der giver mening for dig. En enkelt aftale eller to. Et kort (1-3 sessioner) eller et lidt længere forløb (3-5 sessioner). Nogen vælger at komme en gang hvert halve eller hele år. Til service tjek. Så ved de, de har overblikket, kan rette op på noget, hvis det er nødvendigt, få renset ud og tjekket at de er på den kurs, de ønsker at være.

Det er en måde at sikre, at dit sind og dine tanker kan være velfungerende- at “styresystemet” er sundt og stærkt

Se mere om Mænd og Jalousi – og hvordan vi arbejder med det!

Hvilke mislyde kan vi arbejde med?

Mit værksted har set det meste, og i princippet kan vi arbejde med alt, hvor du netop føler, at der er “mislyde”  i dit liv og dine reaktioner. Hvor du reagerer på en anden måde, end du ønsker at reagere på. Hvor du gør noget andet, den det der er godt for dig, og som du ønsker dig.

I det virkelige liv handler mislydene f.eks. om jalousi, negative tanker, angst, dårligt selvværd og selvtillid, afklaring, at komme fri af svigt, depression eller misbrug/ afhængighed, om sundhed, livsstil, seksuelle problematikker, grænsesætning, relationer, og indfrielse af forskellige mål professionelt, sportsligt og privat.  – Dvs. hvad som helst, hvor som helst det er vigtigt for dig at ændre dine tanke-, følelses- og/ eller handlemønstre.

“… jeg har selvfølgelig tavshedspligt…”

Kom som du er

Nu er mænd jo heldigvis forskellige – ligesom kvinder er det. Det er vigtigt at sige, at der er lige så mange forskellige – og helt OK – tilgange til arbejdet i værkstedet. Mænd, der har det fint med at tale, gerne “føle-føler” eller bare føler, som ser relevante perspektiver fra deres opvækst, er selvfølgelig også super velkomne. Værkstedstilgangen behøver ikke være den, der gør det for dig! Men den er også OK! Vi arbejder, så det passer til dig

Det vigtige er, at hvis der er noget, du ønsker at ændre på for dig selv (og dine omgivelser) – så gør noget ved det! Det er handlekraft. Det er at tage ansvar!.

Jeg vil se frem til at arbejde sammen med dig om det, du ønsker at rykke på 😉
Det er lige ud ad landevejen!

Mange hilsner, Ghita

Se mere om Ghita

Se mere om, hvad vi f.eks. kan arbejde med hos Ghita/ Graafland