Om Mentaltræning

Mentaltræning for alle, der vil opnå større ro og positivt fokus

Mentaltræning er for ALLE, der ønsker at opnå forbedret livskvalitet. Der er dog mennesker, for hvem træningen giver ekstra god mening som redskab pga. sine særlige kvaliteter.

Det drejer sig om alle, såvel voksne som børn/ unge, der oplever:

– Uro eller angst
– Stress
– Dårligt selvværd
– Bekymringer
– Negative tanker eller tankemylder
– Søvnproblemer
– Depression
– Fysiske spændinger
– Mål, de ønsker at indfri

Mentaltræning: dit eget redskab til positive tanker og udvikling

Det særlige ved mentaltræning er, at det er ’dit helt eget redskab’. Det betyder, at du selv har aktiv positiv indflydelse på din situation (frem for – eller samtidig med – at modtage behandling som terapi/ coaching). Mentaltræning opstod i 1960’erne som elitesportsudøveres redskab til at skabe bedre resultater, og blev hurtigt grebet af andre, som ønskede de samme muligheder for positiv udvikling. I dag er Mentaltræning et enkelt, behageligt og effektivt værktøj for ALLE, der ønsker at have og gøre det godt eller bedre i deres liv!

Et sundt, stærkt og smidigt sind

Mentaltræning virker (som ordet antyder) ved, at du træner din psyke til at blive sund, stærk og smidig – helt simpelt ved regelmæssigt at aktivere dine mentale ”muskler”/ ressourcer – ligesom når du træner fysisk. Derved styrker du dit ubevidste sinds egne naturlige evner til at regulere og påvirke dine tanke- og handlemønstre positivt. Det, du opnår, er en stærk psyke, der understøtter mental sundhed, øget robusthed og trivsel – og øget evne til at nå dine mål.
Især på områder som:

– Reduceret oplevet stress
– Reduceret oplevet angst
– Reduceret oplevet uro/ bekymringer
– Øget indre ro
– Bedre søvn – både indsovning og søvnkvalitet
– Øget mental robusthed og ’Pyt-grænse’
– Øget fokus
– Øget bevidsthed og positive tanker
– Øget fysisk afspænding samt smertelindring

Mental motion – når og hvor du ønsker det!

Mental træning kan på mange måder sidestilles med fysisk træning. De færreste er i dag i tvivl om, at det er gavnligt for din fysiske styrke og helbred at træne din krop regelmæssigt – uanset om du foretrækker at gøre det via motionscenteret eller en vandretur. Mentaltræning er i princippet at vedligeholde og styrke din mentale sundhed, ved at prioritere dit sinds ressourcer (mindst) på lige fod med din krops – som kan foregå afslappet og behageligt, lige når og hvor du ønsker det!

Effektiv og dybtgående udvikling – nemt og behageligt!

Mentaltræning let og ekstremt behageligt, eftersom det helt grundlæggende drejer sig om at være i en særlig*, dybt afslappet tilstand i et kvarters tid. Til gengæld virker træningen netop i kraft af at være en regelmæssig del af dit liv. Du skal derfor være indstillet på at tilbringe lidt tid med enkel og afslappende mentaltræning dagligt eller hyppigt – i praksis ca. 15 minutter 3-7 dage om ugen.

Dokumenteret effekt + det løse

Det er i flere forsøg dokumenteret at hyppig alpha-tilstand i sig selv påvirker hjernen positivt. Tilstanden medfører øget trivsel og forbedret livskvalitet*. Derudover giver Mentaltræningen mulighed for at bruge denne særlige tilstand til at sætte hele dit bevidste og ubevidste system til at arbejde for de mål, du ønsker at opnå i dit liv.

Hvordan virker Mentaltræning?

Mentaltræning virker ved, at du hyppigt eller næsten dagligt tilbringer ca. 15 minutter med at lytte til lydfiler, som bringer dig i *alpha-tilstand – en mental tilstand (karakteriseret ved et særligt antal hjernesvingninger pr. sekund (8-14 Hz)) – der ligger lige mellem søvn og vågen, og hvor sindet er særligt afslappet, kreativt og påvirkeligt. Alpha-tilstand er den samme tilstand, som er kendt fra meditation, hypnose, mindfulness, yoga mv., som alle gør brug af de samme kvaliteter ved denne alternative bevidsthedstilstand.

Mentaltræning foregår helt praktisk i et forløb i to-tre faser. Første fase består i, at du gennem nogle uger via særlige lydfiler vænner dig til fysisk og mental afspænding. Næste fase er, at du gennemfører mentaltræning med såvel fysisk og mental afspænding som målbilledtræning ud fra dine helt individuelle mål og fokuspunkter.

Lydfilerne er behagelige guidede ’afslapninger’/ ’selvhypnoser’, som kan enten være downloadede standard-lydfiler eller særlige lydfiler, som vi skræddersyer specielt til dig – ud fra netop dine præferencer og særlige problematikker og mål.

2 stk. personlige lydfiler, udformet særligt til dig eller dit barn, koster det samme som 1 stk. session, dog + moms.

Dit eget redskab – med stærk opbakning

Hos Graafland kan du anvende mentaltræningen på den måde, der passer dig og dit ønske til udvikling bedst. Det vil sige, at du både kan bruge Mentaltræningen som dit helt eget, selvstændige redskab til udvikling – eller du kan vælge at anvende Mentaltræning som et forstærkende værktøj i dit forløb med Coaching, NLPeller Hypnoterapi

Dermed har du selv adgang til at uddybe og forstærke de positive forandringer, vi opnår for dig i vores samarbejde, og har samtidig selv kontrollen over, hvor intensivt, du arbejder på din udvikling – mens du slapper behageligt af!

Klik på knappen kontakt mig her, hvis du vil vide mere om Mentaltræning eller opleve, hvad Mentaltræning kan gøre for dig.

* Se følgende links
““Meditation forandrer vores hjerner””

““Meditation former hjernen””

“Meditation øger livskvaliteten”