Behandling af jalousi

Specialist i behandling af jalousi med hypnoterapi
Slip af med din mistro, angst og vrede

  • Effektiv behandling af jalousi
  • Solid erfaring og uddannelse
  • Fokus på tryghed

Er du jaloux eller måske endda sygeligt jaloux, vil du kende til den blanding af smerte og selvpineri, som kan fylde sindet og have ødelæggende virkning på et kærlighedsforhold. Jalousi består typisk af en blanding af angst og vrede, som rettes både indad og udad og kan fylde uforholdsmæssigt meget for dig, som er ramt af “sygelig” jalousi – og for din partner.

Ironien er jo, at jo mere angst, du er for at miste, jo mere belaster det dit kærlighedsforhold og kan være medvirkende til, at forholdet går i stykker, fordi du lader mistroen, tvivlen, angsten og vreden gå ud over din partner.

Overdrevent udtryk for mistillid, behov for bekræftelse, anklager og forsøg på kontrol og hemmelige “tjek” er en dårlig grobund for tro, håb og kærlighed. Den jaloux forsvarer sig af og til med, at jalousien er udtryk for ægte kærlighed og passion, men de færreste har det dybest set godt med at være jaloux, og lever i en energi-slugende dårlig cirkel af jalousi, negativ bekræftelse og lavt selvværd.

Når du ser dit problem i øjnene og tager dig selv og dit forhold alvorligt nok til at gøre noget for at dæmpe eller fjerne din jalousi, skaber du samtidig ro i dig selv og i dit forhold til at arbejde med det, der udgør de virkelige problemer.

Jalousi og selvværd

“Jalousi er angst for sammenligning” sagde Max Frisch, og citatet rummer en vigtig pointe; hvis vi tror på, at vi kan tåle at blive sammenlignet med andre, fordi vi dybest set tror på, at vi er værd at elske, er der ingen grund til jalousi. Dette betyder, at lavt selvværd ofte er et relevant emne i behandling af jalousi, og at jalousi ofte afhjælpes ved at arbejde med selvværdet.

Det er vigtigt at være opmærksom på at jalousi er lige så belastende, når det handler om søskende, forældre, børn, “bonus”-børn, eller helt andre forhold, som om den klassiske jalousi i et kærlighedsforhold.

Behandling af jalousi

Irrationel jalousi kan behandles med kognitiv terapi og hypnoterapi, hvor det dybest set handler om at få såvel din indre følelse som din ydre adfærd til at passe sammen med din rationelle opfattelse af situationen.

Der kan være mange årsager til, at jalousien er opstået. Oplevelser af grundlæggende utryghed, afvisning eller svigt i opvæksten eller i tidligere kærlighedsforhold, kan være årsag. Det er dog vigtigt at sige, at der kan være mange og komplekse sammenhænge og årsager til din jalousi, – og at disse sagtens kan have fundet sted inden for rammerne af “helt almindelige” familier – uden overgreb eller omsorgssvigt i klassisk forstand.

Effektiv behandling af jalousi kan ske med bl.a. hypnoterapi, ved at analysere den eller de grundlæggende årsager frem, som i situationer med mindelser om den oprindelige udløsende situation, vanebetinget har udløst jalousien. Herefter kan den reelle årsag/ situation behandles, så følelsesbelastningen tages ud af situationer, hvor den ikke er relevant.

For mænd med jalousi

Er du mand og har problemer med jalousi, kan du læse mere om behandling af jalousi her.

Klik på knappen kontakt mig her, hvis du vil gøre noget ved dit problem.