Bekymringer

Er du en af dem, der bekymrer sig, er nervøs, altid forventer det værste, og som tager sorger og skuffelser på forskud.

Alle mennesker bekymrer sig mere eller mindre af og til. Bekymringerne handler typisk om, om noget tilstøder dem, vi holder af, hvad andre tænker om os, om vi klarer det godt nok på arbejde, vores helbred, økonomi, status, fremtid, osv. osv.

Fordelen ved at bekymre sig er, at ved at forudse eventuelle ubehageligheder, har du måske en mulighed for at afværge dem. Denne form for intelligens – at kunne tænke frem i tiden, har været med til at sikre mennesket dets succesfulde eksistens.

Ulemperne ved nervøsitet og bekymrethed er til gengæld, at vi bruger en masse tid og kræfter på negative tanker og forestillinger, som sikkert aldrig bliver til virkelighed. Til gengæld føles det næsten, som om det har fundet sted – fordi vi har været så langt inde i vores levende forestilling, at vi følelsesmæssigt allerede har oplevet konsekvenserne. Forskningen viser, at din hjerne ikke kender forskel på det, du forestiller dig med indlevelse, og det, der faktisk finder sted. Dermed udsætter du helt unødvendigt dig selv for at ‘opleve’ det, du bekymrer dig for vil ske, indeni dig – uanset om det faktisk sker eller ej!

For nogen får bekymringerne lov til at fylde uforholdsmæssigt meget i omfang eller intensitet. Som om ulykker og ubehageligheder kan afværges, hvis vi “betaler” ved at bekymre os og have det dårligt. Eller dét at være ansvarlig, forveksles med det at være bekymret. Eller er du bekymret af vane? Hvis du har øvet dig gennem flere år på at finde og dyrke alt det, der kan gå galt, kan du blive så dygtig til det, at bekymringen helt automatisk og rutinemæssigt kvæler andre impulser, før de når at blive til noget.

Bekymringer kan blive som et låg, der effektivt lukker for glæden, de positive forventninger, håbet, og troen på dig selv og andre. En tilstand af næsten konstant bekymring og nervøsitet gør det svært at nyde nu’et, være glad og nærværende. For du jo ikke er nærværende, når du i stedet “er” i fremtiden og alle de eventuelle truende hændelser. På den måde kan du leve praktisk taget et helt liv i ulykke, dårligdom og skuffelse, uden egentlig at nyde at det liv, der omgiver dig lige nu, er godt.

Hvordan dit liv ville være, hvis du lettede på låget? Er din bekymring relevant i forhold til dit liv og din nutid – eller om det handler om noget helt andet?

I terapi kan du arbejde med måden du tænker på disse ting og nå frem til, hvorfor du ubevidst har valgt at bekymre dig så meget. Ved at blive bevidst om måden, du tænker på, har du indflydelse på hvor meget tid og energi, bekymringerne får lov at tage.

Hypnoterapi er et omsorgsfuldt og effektivt redskab til at afdække, om der ligger en særlig situation som anledning til at du har lært dig selv at bekymre dig så meget, og til at forandre den uheldige indlæring, du evt. fik – og dermed fjerne årsagen til din overbekymring.

Mentaltræning er dit behagelige redskab til at skabe positive forandringer i din hjerne, som dokumenteret medfører øget oplevet indre ro og kontrol af dine tanker – enten som dit helt eget redskab som du selv praktiserer derhjemme, eller kombineret med sessioner med mig, hvor vi integrerer fordelen af de nye bevidste tankemønstre med de positive ubevidste forandringer

Klik på knappen kontakt mig nu, hvis du vil gøre noget ved dit problem.