Jalousi – og mænd

Specialist jalousibehandling for mænd

Gør noget ved problemet før det er for sent

  • Effektiv behandling
  • Solid uddannelse og erfaring
  • Fokus på tryghed

Er du jaloux?
I et samfund med meget få tabuer tilbage er jalousi én af de ting, de færreste mænd vil vælge at tale om over bordet i kantinen eller til en hyggelig aften med vennerne. Det betyder, at udover at den jalousi-ramte kæmper med de svære følelser, som jalousien rummer, vil det ofte være en ensom situation uden nogen – evt. udover dén, jalousien gælder – at dele tankerne og oplevelserne om jalousien med.

Tabuet betyder for det første, at de fleste med jalousi har oplevelsen af at være den eneste, der reagerer så irrationelt og stik modsat det, de ønsker, i forhold til det menneske, de elsker.

Trykkoger-effekten
For det andet kan denne følelse af ensomhed eller isolation paradoksalt nok forstærke jalousien, fordi følelsen af ensomhed, afvisning eller at være udenfor, kan være en drivkraft for at jalousien opstår eller forstærkes. Desuden fordi din oplevelse af at være attraktiv som mand kan få skrammer, når du plages af irrationelle tanker og adfærd, uro, usikkerhed, uberettiget vrede og sårbarhed, og kan føle dig meget langt væk fra det typiske mandeideal.

Når du holder din jalousi for dig selv, betyder det uheldigvis også at du ikke får lejlighed til at sætte ord på problemet, få luft og nye vinkler på det, og opleve dit problem med det overblik og den sunde distance, som en god samtale giver. – Alt det, der typisk skal til for at få et problem på afstand – og løse det.

Man(d) er alene her i verden
For mænd er tabuforholdet forstærket af flere grunde. Dels fordi mænd generelt sjældnere deler deres private, svære følelser med venner/ familie. Dels fordi sammenstødet mellem dit selvbillede og en uberettiget jaloux følelse og adfærd kan være større for dig som mand, som er vant til at klare dig selv, være logisk og rationel, og have dig selv og situationen under kontrol.

Mænd kan derfor blive meget hårdt ramt af jalousi, og for mange bliver selvværdet og selvtilliden påvirket af det kontroltab, som jalousi kan opleves som. Hermed ligger en negativ spiral lige for, hvor tanker om “hvad vil hun med mig” eller “hun er for dejlig til at jeg kan holde på hende” medfører mistro, ufrivillige forestillinger og måske ydmygende tjekkeadfærd med hemmelige undersøgelser af hendes mobil og pc.

Hvorfor er jeg jaloux ?
At forstå, hvorfor jalousien er opstået kan gøre en forskel for mange mænd. En udforskning og “oprydning” i hvad jalousien “består af! og “hvordan den virker”, i samarbejde med en neutral, udenforstående person, giver basis for overblik og ro – som grundlag for at skabe sammenhæng mellem din rationelle side, dine tanker og følelser, og din ydre adfærd. Når du forstår din egen ulogiske jalousi, kan det være første skridt til at “rykke jalousien op med rode”, fordi den mister magten, når du gennemskuer sammenhængene.

Gør noget ved din jalousi
Muligheden for at bearbejde og “afmontere” din jalousi i samarbejde med en professionel giver dig dels lejlighed til at sætte ord på, sortere i og strukturere dit problem på “neutral grund”. Samtidig med at du “rydder op” i din jalousi, får du luft for den frustration og trykkoger-effekt, der kan hobe sig op, så du får overskud og overblik til at gå videre og blive det menneske og den partner, du ønsker at være.

Du vil få kvalificeret, målrettet samtale med input og redskaber til at sortere i dine impulser og ændre din tolkning af begivenheder, som grundlag for at ændre din følelse og adfærd. Rigtig mange mænd møder op hos mig fordi de har taget en beslutning om at ændre på deres jalousi, og siger som det første, at de aldrig har “gjort sådan noget her tidligere!”. Beslutningen om at gøre noget, er ofte det sværeste skridt at tage.

Klik på knappen kontakt mig her, hvis du vil gøre noget ved dit problem.