Hypnose af børn

Børn med edderkoppefobi, fuglefobi, hundefobi, kattefobi, hestefobi, slange- eller musefobi er ekstremt almindeligt, og de fleste børn – og deres familier – lever med fobien og med de begrænsninger i deres daglige liv, det medfører.

Tilsvarende møder jeg børn med flyskræk, højdeskræk, nåleskræk, læge- eller tandlægeskræk, vandskræk, klaustrofobi, som er mørkerædde eller er bange for højder, torden, synet af blod eller sår, eller for at blive smittet af sygdom.

For nogen børn betyder deres fobi, at de ikke selv kan – eller vil – gå alene til skole, til kammerater, eller f.eks. deltage i aktiviteter. På den måde forhindrer barnets fobi måske gode oplevelser og grundlag for udvikling og læring, og barnet vokser op med følelsen af, at “der er noget, jeg ikke kan” på lige fod med de andre.

Den gode nyhed er, at alle fobier, som er indlært, også kan aflæres. Relativt få fobi behandlinger kan normalt reducere eller fjerne den misforståede beskyttelses-mekanisme, som fobier typisk er, og give dit barn friheden til at færdes frit og uden unødvendig angst tilbage.

Hvad fobien retter sig imod, er ikke så væsentligt, da princippet i behandlingen knytter sig mere til den betydning, barnet tillægger det, som det er bange for, end det egentlige objekt. Derfor er det ikke vigtigt, om terapeuten har erfaring med at kurere netop denne type af fobi. Det væsentlige er at finde frem til, hvordan barnets strategi for at “gøre sig selv bange” for noget ufarligt, fungerer.

Hvordan behandles fobier hos børn?
Fobi behandling hos børn foregår med “kognitiv terapi i børnehøjde”, dvs. en kombination af samtale, metaforiske fortællinger, visualiseringer og tegneterapi med det formål at ændre barnets opfattelse af objektet for fobien. Trance/ hypnose kan anvendes som et behageligt og godt redskab til at få oplysninger om fobiens oprindelse, og til samtidig at arbejde med måden, barnet opfatter fobien på.

Klik på bestil tid online eller kontakt mig nu, for at gøre noget ved dit barns problem.

Har du behov for at drøfte dit barns problem med mig for en vurdering af hvad der kan gøres, er du også meget velkommen til at kontakte mig.

Klik her for at downloade HYPNOSE FOR BØRN – SPØRGSMÅL TIL FORÆLDRENE