Vægt, overspisning og spiseforstyrrelser

Opnå et varigt vægttab med hypnoterapi, NLP og Mentaltræning

Få hjælp til at ændre dine spisevaner og dit forhold til mad

  • Effektiv behandling af spiseforstyrrelser
  • Solid erfaring og uddannelse
  • Fokus på tryghed

At slanke sig eller at spise på en anden måde end du plejer, kan lyde som noget, der handler om rygrad; vilje, viden og planlægning. Det er der også en del af det, der gør, og det er rigtigt godt at arbejde med motivation og konkrete strategier for nye sunde vaner, hvis du ønsker at ændre dine spisevaner, f.eks. hvis du overspiser, oplever yoyo-vægt eller lider af andre spiseforstyrrelser. Måske har du ingen egentlige vægtproblemer, men oplever at alle dine tanker kredser om det at spise – eller ikke at spise – på en måde, der giver mad et tvangsmæssigt fokus og en helt ekstraordinær stor betydning i dit liv.

Der hvor viljen kommer til kort, er der, hvor spisning ikke handler om mad, men om følelser. For mange er mad og spisning under overfladen blevet forbundet med følelsesmæssige emner. Sulten handler ikke om mad, men om belønning, kærlighed, trøst, opmærksomhed, tryghed osv.. Når man spiser og overspiser, kan de store huller i sjælen, som disse savn udgør, opleves som midlertidigt mættede. Hullerne fyldes ud med mad, og smerten dulmes. Kort efter er man tilbage ved start, bortset fra at der er blevet lagt endnu lidt til på kiloene – og på selvbebrejdelserne. En ond cirkel, som ofte rummer “sidegevinster” som skam, skyld og lavt selvværd.

At forveksle mad med trøst og omsorg, er ofte grundlagt tidligt i livet, hvor mad og slik velment kan være sat ind som “trøster”, som belønning eller erstatning for følelsesmæssig tryghed og opmærksomhed. Som voksne kopierer vi så mønsteret med at besvare vores egne følelsesmæssige behov med kalorieholdige svar, og ender med dårlige spisevaner, sukkerafhængighed, overspisning og overvægt som uheldige og uundgåelige følger.

Et liv med yoyo-vægt
For mange resulterer det i et liv, der svinger mellem opture, hvor benhård vilje og hårde kure skiftevis får vægten den rigtige vej, og nedture som går ud over krop og sjæl, hvor de tabte kilo mere end genvindes. Dette kan opleves som et endeløst cirkus af vægtreduktion, overspisning, vægttab, trøstespisning og mindreværd. Det eneste konstante er, at spisningen fylder uforholdsmæssigt meget i livet og tager fokus fra andre ting, ofte som en skamfuld hemmelighed.

Spiseforstyrrelser
Andre problemer med spisning og spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi kan på samme måde afspejle emner, der ligger i det ubevidste og “kommunikerer” gennem spisning og vægt. Mad, og dét at spise er så “tæt på”; alle skal spise, det er nemt, du bestemmer selv, og det går “kun” ud over dig selv; – derfor kommer så mange følelser og dilemmaer til udtryk gennem mad- og spiseproblemer.

Bryd mønsteret og slip af med din spiseforstyrrelse
Hvis du vil bryde de dårlige cirkler varigt, kræver det derfor at vi sætter ind på det dybe grundlæggende niveau, hvor problemet findes – selve grunden til din spiseforstyrrelse. Det kan indebære at arbejde med selvværd, selvaccept og tilgivelse, og effektivt fylde gamle “huller i sjælen” op. Når fokus er flyttet over på det egentlige problem, vil din indsats for at erstatte de gamle dårlige mønstre med nye og bedre spisevaner, samtidig få lov til at virke, fordi du ikke modarbejder dig selv under overfladen.

NLP og hypnoterapi er det perfekte makkerpar til behandling af problemer med vægt og spisning, fordi det kombinerer den dybtgående behandling af gamle, indlærte mønstre i underbevidstheden, og indlæring af nye, sunde strategier for et liv, hvor sjælen og vægten er varigt i balance på det niveau, som er sundt og naturligt for dig.

Klik på knappen kontakt mig her, hvis du vil gøre noget ved dit problem.